2013. január 2., szerda

Amikre szuksegunk volt, hogy kijuthassunk Myanmarba

Az elso fontos dolog amire szuksegunk volt az az utlevel volt. Sajnos ujra kellet csinaljuk az utleveleinket mivel mar nem voltak ervenyesek. Nem igenyel sok utannajarkalast. Igazabol megvan 15 munkanap alatt.

A masodik dolog amire szuksegunk volt, amit hallottunk es olvastunk, hogy ajanljak, azok a vedooltasok.
Nem feltetlenul kapja el az ember a betegsegeket, de inkabb a problema megelozese erdekeben erdemes beoltatni magunkat. Ezeket felsorolom en is :
 - Difteria es Tetanusz (ez altalaban egyben van)
 - Hepatitisz A es B (megtalalhato egyben es kulon is)
 - Malaria (ez tabletta, amit minden heten szedni kell, kezdve ket hettel az indulas elott)
 - Tifusz (sajnos beszerezhetetlen, meg az oltokozpontokban sincs)

Ezek az oltasok beszerezhetoek patikabol is, bar nem mindeggyik, ezert inkabb ajanlatos oltokozpontba elmenni es ott tobb mint valoszinu, hogy megkaphato minden.

A harmadik dolog amit inteznunk kellet az az utasbiztositas volt. Ezt barmelyik biztositonal meg lehet kotni. Kulonbozo arban vannak. Ebben a biztositasban benne van a kezelesek ara olyan megbetegedesek eseteben, ami az utazas soran jelentkezik (nem elore tudott) es nem fedi a munkabaleseteket, Ezek mellet kotheto meg csomagbiztositas is, ami abban all, hogy ha ellopjak a csomagodat, vagy nem kapod meg idejeben a repulotarsasagtol akkor karpotolnak ugymondd, biztositotol fuggo osszeggel.

A negyedik dolog amire szuksegunk volt, az a nagyon jo allapotban levo Amerikai Dollar. Kizarolag csak jo allapotu Dollart fogadnak el valltaskor Myanmarban. A myanmari penznem a Kyat. Ezt a penznemet nem lehet mashol megvenni, kizarolag csak ott.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése